Tereyağlı Muhlama Tarifi
Tereyağlı Muhlama Tarifi
Muhlama, diğer ismiyle kuymak, tadı damağınızda kalacak Trabzon yöresine ait bir yemektir. Tereyağlı muhlamanın tereyağına ekmek banacak, uzayan peynirlerini izlerken zevkten dört köşe olacaksınız. Karadeniz bölgesine giden herkesin yemeden dönmemesi gereken tereyağlı muhlama herkesin tatması gereken bir dünya lezzeti. Peki bu lezzeti yapmayı daha önce evlerinizde denediniz mi? Çömlek İşletmesi tarafından yapılan ve herkesin bayılarak yediği, Karadeniz bölgesine ait Tereyağlı Muhlama Tarifine gelin hep birlikte bakalım.
Tereyağlı Muhlama Tarifi için Gerekli Olan Malzemeler
Her yemek yapımı için çok çeşitli malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu noktada gerekli ve kaliteli yemek ürünlerini kullanmak oldukça önemlidir. Tereyağlı Muhlama Tarifi için Gerekli Olan Malzemeleri sizler için aşağıya liste olarak bıraktık. Bu listeye bakacak olursak:
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 2 bardak su (su yerine sütte tercih edebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kase telli peynir (imansız peynir ve kaşar peynir karışımı önerilir)
- Tuz (tuz oranını peynirin tuzuna göre belirleyebilirsiniz)
Yukarıda listede verilen yemek malzemelerini sağladıktan sonra Tereyağlı muhlama tarifini aşağıdaki gibi uygulamaya başlayabiliriz.
Tereyağlı Muhlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Tereyağlı muhlamanın sırrı kullanılan mısır ununun kalitesine göre değişmektedir. Kullanılan mısır unu ne kadar kaliteli olursa muhlama da o kadar lezzetli olacaktır.
- İlk olarak tereyağlı muhlamayı yapacağınız tava eğer bakır tava ise tavayı önceden ısıtmalısınız. Fakat bakır tava yerine teflon tava da kullanabilirsiniz.
- Isıtılan tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını koyup, eritin.
- 4 yemek kaşığı mısır ununu ve tuzu ekleyip, unu iyice kavurun.
- Mısır ununun rengi dönene ve kokusu çıkana kadar kavrulduktan sonra 2 su bardağı soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin.
- Mısır ununun topaklanmaması için sürekli olarak karıştırın.
- Ocağın altını kısın ve mısır unu suyunu çekene kadar yavaş yavaş pişirmeye devam edin.
- Bu aşamadan sonra telli peynir karışımını yavaşça ekleyin ve peynirler eriyene kadar tereyağlı muhlamayı pişirmeye devam edin. Peynir eridikten sonra ocağı kapatıp, yemek için sunabilirsiniz.
Afiyet olsun…