Sucuk Köfte
Sucuk Köfte
Sucuk köfte kıymanın en sevilen hallerinden biri olarak hafif, sulu ve unutulmaz bir lezzet sunuyor. Tam olarak nereye ait olduğu bilinmeyen köfte, Türk yemekleri arasında köfte kategorisinde kalıcı bir yere sahip. Çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin çok sevdiği sucuk köfte, tek başına ya da pilav, garnitür ve salatayla nefis bir menü hazırlamanızı sağlıyor. Köfte yemeyi sevenlerin hoşlanacağı tarif, son derece pratik. İşte sucuk köftesi tarifi detayları.
Sucuk köfte malzemeler
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 1 yumurta
- Birkaç diş sarımsak
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam pul biber
- Bir tutam kekik
- Bir tutam kimyon
- isteğe bağlı 2 kaşık kadar galeta unu
Kıymanız danaysa eğer biraz yağlı kuzu kıymayla ya da kuyruk yağıyla karıştırmanızı öneririz. Yağlı kıymayla yapılan köftenin tadı her zaman daha lezzetlidir.
Sucuk köfte yapılışı
Kıymayı ve diğer tüm malzemeleri geniş bir kaba koyun. Malzemeler özleşene kadar bir güzel yoğurun. 15 dakika kadar yoğurduğunuz kıyma istediğiniz yumuşak, macun kıvamına geldiyse eğer en önemli kısma geliyoruz: Köftenizi streç filmin üstüne koyun ve sucuk gibi rulo haline getirip buzdolabına koyun. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin harcı. Eğer vaktiniz azsa ve derin dondurucunuz varsa 1 saat bekletebilirsiniz. Beklettiğiniz köfteyi dolaptan çıkarıp sucuk gibi dilimleyin. Orta kalınlıkta dilimleyeceğiniz köfteleri tavada az miktar sıvı yağda çift yönlü kızartın.
Sucuk köfte tarifi hazırlaması kolay bir tarif. Köfteyi servis ederken biraz pilav, biraz kızartılmış ya da fırınlanmış domates, soğan, biber kullanabilirsiniz. Sucuk köfte genellikle tavada kızartılır ancak kızartma yiyemeyenler mangalda – ızgarada pişirebilir. Köfteler küçük formda olduğu için çok çabuk pişer, servisi hızlı olur. Dilerseniz dolabınızda harcı hazır bulundurup kısıtlı sürelerde hızla sucuk köfte pişirebilir, ailenize ve misafirlerinize leziz bir menü çıkarabilirsiniz.