Kuzu Pirzola
Kuzu Pirzola
Etin en lezzetli bölgelerinden biri olan kuzu pirzola, doğru pişirildiğinde efsane lezzetiyle yiyenleri hayran bırakıyor. Kuzunun yağlı eti, pirzolanın lezzetini şüphesiz artırıyor. Sizler de pirzolayı hak ettiği tarifle pişirirseniz akşam menünüz leziz ve doyurucu hale gelebilir. Kuzu pirzola lokum gibi nasıl pişirilir birlikte inceleyelim, püf noktalarını öğrenelim.
Lokum Kıvamında Kuzu Pirzola Tarifi
Malzemeler
Kuzu pirzola porsiyonluk olduğu için kişi başı kaç adet pirzola yenecekse o kadar pirzola pişirebilirsiniz. Biz 6 – 7 kişilik bir tarif veriyoruz. Lokum kıvamında kuzu pizolalar yemek için marinasyon yapmanızı öneriyoruz. Kuzu pirzola pişirirken farklı marine tarifleri kullanarak lezzetli tarifler keşfedebilir, farklı tatlarla tanışabilirsiniz. Biz bugün size pratik bir marine önerisinde bulunuyoruz.
Kuzu pirzola malzemeler
- 10 – 12 adet kuzu pirzola
- Bir tutam tuz
Pirzola marine tarifi malzemeleri;
- 2 diş sarımsak
- 1 kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe göre domates salçası karışımı)
- Bir tutam pul biber
- Bir tutam kekik
- Bir tutam karabiber
Kuzu pirzolayı marine etmek için önce sosu hazırlamalısınız. Geniş bir kapta zeytinyağı, ince kıyım soğan, sarımsak, salça ve birer tutam baharatları harmanlayın. Karışımın içine pirzolaları ekleyin ve elinizle karıştırın, sosun etin her yerine ulaşmasını sağlayın. Bu şekilde soslanan eti üzerini streç filmle kapatarak birkaç saat bekletmek üzere buzdolabına koyun.
Kuzu Pirzola Yapılışı
Buzdolabında beklettiğiniz pirzolaları çıkarın. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun, üzerine etleri dizin. Kapta kalan marine sosunu etlerin üzerinde gezdirin. Bir tutam tuz ekleyin etlere. Üzerini yine yağlı kağıtla kapatın ve önceden ısıttığınız 200 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Etleri pişirirken bir saate 5 – 10 dakika kala etlerin üzerindeki yağlı kâğıdı alın, böylece etin yüzeyi nar gibi kızarır daha lezzetli hale gelir.
Not: Kuzu pirzola fırında olduğu gibi ızgarada da pişirilebilir. Aynı tarifi ızgarada da kullanabilir, lezzetli sonuçlar alabilirsiniz. Pirzolanın sulu ve leziz kalması için dilerseniz iç kısmı yağlı kâğıt, dış kısmı folyo olan kağıtlara sarara da fırında pişirebilirsiniz.