Kuru Fasulye Tarifi
Kuru Fasülye Tarifi
Kuru fasülye tarifleri genelde çok değişiklik göstermemekle birlikte aynı tarifi uygulayıp çok farklı tatlar almış olabilirsiniz. İşte burda kuru fasülyenizin çeşidi, ne kadar süre suda beklettiğiniz vb. Faktörlerin etkisi yadsınamaz. Şimdi gelin lezzetli bir kuru fasülye tarifi nasıl olurmuş görelim. Sırasıyla;
- 500-gram kuru fasulye
- 1 adet soğan
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı toz biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
Kuru Fasulyenin Yapılışı
Kuru Fasülyenin yapılışı ilk olarak geceden suda bekletilmiş olan fasülyelerimizi süzüp ayrı bir tencerede hemen üstünü kapayacak şekilde su koyup kaynatmaya başlıyoruz. Daha sonra sıvı yağ ve terayağı konulmuş olan tencereye soğanımızı küp şeklinde doğruyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra salçamızı da ekleyip biraz bekledikten sonra haşlanan fasülyeleride bu karışıma dahil ediyoruz. Ardından sıcak su ve gerektiği kadar da tuz eklemedikten sonra 15-20 dakika içerisinde kuru fasülye yemeğimiz hazır. Daha fazla tarif için bizimle kalın.